Växthuseffekten

Växthuseffekten är en av de största problemen vi har just nu när det kommer till klimathot.

Vi har alla hört hur farligt det är och att det bara blir värre och värre. Flera gånger i månaden kan man läsa i diverse dagstidningar och magasin om hur, när och varför det händer men det är inte tillräckligt många som uppmärksammar det och gör något åt det. Det finns så många olika sätt man kan hjälpa framtida generationer med att få en bättre och renare miljö och klimat.

Det är svårt att få hela världens befolkning att avstå från att köra för fort, åka bil överallt eller att sänka innertemperaturen men om åtminstone vi i Sverige skulle vara det första landet där ALLA tänker på detta och håller sig inom rimliga gränser så skulle det både hjälpa den globala uppvärmningen och troligtvis skulle fler länder följa i vårt fotspår.

En av de mest uppmärksammade dokumentärerna under 2006 var ”An Inconvenient Truth” (länk till Wikipedia), regisserad av Davis Guggenheim, och det var den före detta vice presidenten Al Gore som medverkade och försökte sprida ordet om globaluppvärmning. Dokumentären hyllades och fick många priser och trots att problemet med växthuseffekten uppmärksammades och många blev tagna och ville göra sin del så är det fortfarande inte tillräckligt.

An Inconvenient Truth Trailer

Se hela "An Inconvenient Truth" gratis.

Earth Days

Just med tanke på att fler och fler människor uppmärksammar hur vi behandlar Moder Jord och att fler blir miljömedvetna kommer en helt ny dokumentär ut den 14:e augusti, 2009 (i USA) som heter ”Earth Days”. Namnet har dom troligtvis tagit baserat på den Earth Day vi firar varje år den 22 april, som är den dagen om året när vi firar vår jord och påminner varandra om att vi ska ta hand om den.

Dokumentären börjar på 50-talet när några forskare började dokumentera teknologins effekt på ekosystemet och fortsätter sen fram till modern tid och berättar om olika rörelser som försöker göra jorden till en renare och bättre plats att leva på innan det är för sent. Det är ingen uppföljare till ”An Inconvenient Truth” som kom ut 2006 men det är en mycket bra fortsättning i samma spår. För alla oss klimat- och Moder Jord älskare så är denna film ett måste, och det hade inte varit helt fel om man spred ordet vidare.

EARTH DAYS trailer